• Header 2 - Ticketshop
  Ticketshop: koop kaartjes met korting
 • Header 3 - Parkplanners
  Routes, tijden en prijzen
 • Header 1 - Parkplanners
  De leukste pretparken
 • Header 13 - Parkplanners
  Routes, openingstijden & prijzen
 • Header 7 - Parkplanners
  Parkinformatie: routes & attracties
 • Header 5 - Interviews
  Interviews, reportages en artikelen
 • Header 16 - Parkplanet4kids
  Alles over pretparken, speciaal voor kinderen
Nieuweling heet Dragonfly
Officiële opening van Dragonlfy in Duinrell

Gebroederlijk staan ze op een rijtje: de drie achtbanen van Duinrell. Tussen de Kikkerachtbaan en loopingbaan Falcon heeft zich een nieuwe achtbaan genesteld: Dragonfly.

Drie generaties Van Zuylen van Nijevelt - Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt en Clarine Gravin van Zuylen van Nijevelt en de zonen Philip en Roderick met hun gezin - hebben de nieuwe familieachtbaan Dragonfly op Duinrell onthuld (foto boven). De familie Van Zuylen van Nijevelt is eigenaar van het pretpark in Wassenaar. Door de nieuwe achtbaan op deze manier te onthullen werd het karakter van Duinrell als familiebedrijf en de komst van de nieuwe familieachtbaan nog eens extra onderstreept.

Test met de nieuwe achtbaan van Duinrell - Foto: Patricia Bronius
Dragonfly
Achtbaan Dragonfly is exact 361 meter lang en vijftien meter hoog. In de twaalf wagentjes die als trein over de baan rijden is plaats voor 24 personen. De naam Dragonfly betekent libelle. Deze naam sluit goed aan op de nieuwe familieachtbaan: de libelle is gek op water en vliegt evenals de gasten in de achtbaan tussen de bomen door. De blauwtinten met de vogelprint  passen bij de baan en bij de sfeer van de overige twee achtbanen: de Kikkerachtbaan en de Falcon

De Kikkerachtbaan van DuinrellKikkerachtbaan
In 1985 kreeg Duinrell zijn eerste achtbaan: de Kikkerachtbaan. Een achtbaan van dit type staat in diverse pretparken, maar eigenaar graaf Van Zuylen van Nijevelt senior koos bewust voor deze attractie omdat de treintjes niet over de kop gingen en dus geschikt is voor de hele familie. De 360 meter lange baan is acht meter hoog en heeft een liggende kikker op de kop van de trein.

Falcon in DuinrellFalcon
De loopingbaan Falcon werd al in 2008 aangeschaft, maar kon door de langlopende procedures voor het bestemmingsplan pas in mei 2009 in gebruik genomen. De achtpersoons karretjes van de Falcon razen met zeventig kilometer per uur over de baan. Ze duiken vanaf 22 meter hoogte bijna loodrecht naar beneden en maken vervolgens een looping en een kurkentrekker.
Dim lights Embed Embed this video on your site

21-3-2012 © Tekst: Parkplanet
Foto's: Patricia Bronius, Duinrell