Harry Potters Wizarding World wordt groter

Dragon Challenge in Universals Islands of Adventure - Foto: © Universal

The Wizarding World of Harry Potter wordt uitgebreid met een tot in de puntjes rond Potter gethematiseerde achtbaan. Islands of Adventure offert daarvoor de dubbele hangende loopingachtbaan Dragon Challenge op.

In de zomer van 2010 ging in Islands of Adventure bij Universal Studios in Florida The Wizarding World of Harry Potter open, met in het beroemde kasteel Zweinstein de iconische darkride Harry Potter and the Forbidden Journey. De hangende loopingachtbaan Dueling Dragons werd in dat jaar omgedoopt tot Dragon Challenge om beter te passen in de magische wereld van de geliefde tovenaarsleerling. Universal gaat nu echter Dragon Challenge demonteren en afvoeren; de vrijgekomen ruimte wordt gebuikt voor een nieuwe achtbaanervaring die volledig gethematiseerd is rond Harry Potter.

Niet vervangen

Veel ruimte om de het immens populaire Wizarding World of Harry Potter uit te breiden heeft Islands of Adventure niet. Het zusterpark van het ernaast gelegen Universal Studios Florida koos er daarom voor de dubbele achtbaan Dragon Challenge op te offeren. De hangende loopingcoaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard opende tegelijk met het attractiepark in 1999. Na bijna twee decennia was de dubbele track van de rollercoaster aan vernieuwing toe, net zoals bij The Incredible Hulk Coaster aan de andere kant van het meer in 2015 gebeurde. Universal koos echter niet voor het compleet vervangen van de baan, maar voor afbreken en ruimte maken voor een nieuwe attractie.

> De strijd is over

Dragon Challenge in Universals Islands of Adventure - Foto: Jeremy Thompson (Flickr c.c.)

Voor het hele gezin

De nieuwe belevenis in The Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure wordt volgens Universal ‘een avontuur vol actie op een compleet nieuw niveau’. Het park geeft nog niet veel details prijs, maar wil wel kwijt dat het gaat om een ‘thrill ride die gasten dieper in de wereld van de verhalen van schrijfster J.K. Rowling voert’ en dat een ‘hooggethematiseerde achtbaan voor het hele gezin’ wordt. Universal heeft al een achtbaan die bezoekers naar de fantasiewereld van Harry Potter voert: in Universal Studios Florida staat de eveneens zeer populaire attractie Escape from Gringotts. De opening van de nieuwe achtbaanervaring rond Harry Potter staat gepland voor 2019.

25 juli 2017 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Universal Studios Florida en Jeremy Thompson (Flickr c.c.)