• Header 7 - Parkplanners
  Parkinformatie: routes & attracties
 • Header 1 - Parkplanners
  De leukste pretparken
 • Header 2 - Ticketshop
  Ticketshop: koop kaartjes met korting
 • Header 16 - Parkplanet4kids
  Alles over pretparken, speciaal voor kinderen
 • Header 3 - Parkplanners
  Routes, tijden en prijzen
 • Header 5 - Interviews
  Interviews, reportages en artikelen
 • Header 13 - Parkplanners
  Routes, openingstijden & prijzen

Futuroscope

Kristalgebouw KinemaxFoto Futuroscope KinderspeelplaatsLe Petit Prince - De Kleine Prins in 3D

Imax3dFoto Futuroscope Deep SeaGyrotour in FuturoscopeArthur 4D - Foto: M. Vimenet

  

POITIERS (FRANKRIJK)

De naam zegt het al: Futuroscope is een futuristisch park. Geen attractiepark in de meest gangbare vorm – met achtbanen, wildwaterbanen en darkrides – maar een modern, open park gebouwd als een stad van de toekomst vol bioscopen en filmbelevenissen. Door het gekozen thema is Futuroscope niet bijzonder geschikt voor (kleine) kinderen, maar des te meer voor iedereen die houdt van techniek, film en sensatie. In het park staan zestien kolossale gebouwen; architectonische hoogstandjes die allemaal een compleet verschillende filmbelevenis herbergen. De ene belevenis dompelt de toeschouwers onder in beelden die rondom worden geprojecteerd. De andere biedt een 3D-film zonder brilletje. Weer een andere laat de gasten zitten op een soort doorzichtige vloer, waardoor de beelden niet alleen boven maar ook onder te zien zijn.

Er zijn diverse filmzalen waar de bezoeker interactief bezig kan zijn, of zich door beweging een onderdeel waant van de film. Een goed voorbeeld daarvan is het vernieuwde Danse avec les robots. Bezoekers klimmen in een van de tien robotarmen en worden synchroon met de dansfilm op het projectiescherm tot zeven meter de lucht in geslingerd. De muziek werd verzorgd door de bekende dj Martin Solveig. Of The Best of Dynamic Cinema, waarbij bezoekers virtueel een bobsleecircuit afrazen en een wilde rivier bevaren.

In Les Animaux du Futur maken gasten door middel van interactieve 3D-filmtechnieken kennis met de dieren van de toekomst. Arthur, het 4D-avontuur neemt ouders en kinderen in een vluchtsimulator mee in de fantasiewereld van het Minimoys-volkje. Meer traditionele attracties als bootjes, een uitzichttoren en waterfietsen completeren het aanbod. In de zomer zijn er indrukwekkende (avond)voorstellingen in het openluchttheater aan het meer.

ATTRACTIES
• 
Shows: Zestien futuristische bioscopen waaronder Danse avec les robots (film met robotsimulatoren) – Deep sea 3D (onderwateravontuur op Imax-scherm) – Star of the Future (beleef special effects in een filmstudio) – Arthur, het 4D-avontuur en The Best of Dynamic Cinema (spectaculaire simulatorritten) – Les Animaux du Futur (interactieve kennismaking met dieren van de verre toekomst) – Lady Ô (zomerse openluchtshow) – De Kleine Prins (kinderboek in 3D) – Moi, Van Gogh (Het leven van de schilder op een Imax-filmscherm van zeshonderd vierkante meter)

• Familieattracties:
La Gyrotour (uitzichttoren) – Cyber Avenue (spelletjesarcade) – Le monde des enfants (kinderspeelplaats)

Le Petit Prince in 3D TIP • Het wereldberoemde boek De Kleine Prins is in Futuroscope in 3D te zien. Het park heeft daarmee een wereldprimeur; nergens anders is het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry driedimensionaal op het filmdoek te zien.  
 

RESTAURANTS • Saveurs du soleil (mediterrane gerechten) – Kadélicescope (buffet) – La crêpe volante (pannenkoeken en cake) – Le Cristal (het eten van de toekomst)
   
WAAR? • Futuroscope, Avenue du Téléport, 86130 Jaunay-Clan, Frankrijk, tel. 00 33 (0) 549 49 1112 Futuroscope ligt aan de A10, de snelweg van Parijs naar Bordeaux, acht kilometer ten noorden van Poitiers. Op de A10 afrit 28 nemen Openbaar vervoer: Vanaf station Parijs-Montparnasse met de TGV naar station Futuroscope (80 minuten) KAART
 
OVERNACHTEN? • Rondom Futuroscope liggen zes hotels, waaronder Hôtel du Futuroscope, Hôtel du Parc en Ibis Futuroscope

WANNEER? • Dagelijks geopend van 7 februari tot en met 13 september 2015, vanaf 10.00 uur Vanaf 17 september en in oktober geopend van donderdag tot en met zondag. In november en december in de weekenden open Ook open in de herfstvakantie van 15 oktober tot en met 1 november en in de kerstvakantie van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016

DRUK? • Aantal bezoekers per jaar: 1.600.000

KOSTEN? • Entreeprijs 2015: € 42,00 per persoon. Kinderen van 5 tot en met 16 jaar: € 32,00. 60-plussers: € 39,00 Parkeren: € 7,00

 

   Digital cityArthur en de Minimoys - Foto: M. VimenetDino in het theater Foto FuturoscopeFuturoscope overzicht
Lapins Crétins in Futuroscope - Foto: JL Audy - Ubisoft Entertainment NIEUW • In La Machine à Voyager dans le Temps verkennen bezoekers op bewegende platforms en met 3D-brillen op de wereld van de Raving Rabbids. De gekke konijnen zijn bekend van de gelijknamige videogame. In Frankrijk heet het populaire computerspel Lapins Crétins. Lees hier meer.
TIP • In Arthur, het 4D-avontuur beleven bezoekers een tocht door de fantasiewereld van het kleine volk Minimoys. Bezoekers zitten in een bewegende vluchtsimulator die nauwgezet de bewegingen op het 25 meter hoge halfronde filmdoek volgt. Vluchtsimulator-avontuur Arthur

Futuroscope vanuit de lucht - Foto: P.Torset / D.Laming Architecte

________________________________________________________________________________
© TEKST: PARKPLANET • FOTO'S: FUTUROSCOPE E.A.
KLIK OP DE FOTO'S VOOR EEN VERGROTING