Kriskras door Europa trekken in één dag. In Europa-Park kan het! In het pretpark in het Zwarte Woud wandel je zo van Griekenland naar Portugal en van IJsland naar Italië. Onderweg kom je tientallen attracties tegen, waaronder dertien achtbanen.
 
De fantasie regeert in Phantasialand. In het pretpark bij Keulen doorkruis je dromerige, spannende, exotische en mysterieuze themawerelden. Zonder paspoort reis je naar Mexico, China of Afrika. Even later verbaas je je in het bonte Wuze Town of in het knettergekke Hotel Tartüff.
 
‘Hoera, ik ben in de film’ is het thema van Movie Park Germany. Alle attracties in het pretpark bij Oberhausen hebben te maken met films en televisie. In ‘Hollywood in Duitsland’ loop je de televisiesterren van Nickelodeon tegen het lijf, ga je op avontuur met Shrek of op geestenjacht met Van Helsing.
 
Movie Park Germany heeft vijf filmwerelden, waar Hollywood tot leven komt, dinosaurussen je aanvallen en de hoofdrolspelers uit Ice Age je meenemen op avontuur.
 
Op één dag naar Duitsland, Italië, Frankrijk én Griekenland in Europa-Park.
 
Hoe kom je er, waar logeer je, wat mag je niet missen en waar eet je de lekkerste dingen? De beste tips voor een bezoek aan Europa-Park in Zuid-Duitsland.
 
Europa-Park heeft het grootste hotelcomplex van Duitsland met duizenden bedden in vijf prachtig gethematiseerde hotels.
 
Kleurrijke kermisattracties en sensationele achtbanen wisselen elkaar af in het groene Heide-Park. Het pretpark op de Lüneburger Heide heeft de hoogste houten achtbaan van Europa en een loopingcoaster waarbij de passagiers naast de baan hangen.
 
De bekende Plopsa-figuren zijn ook tot Duitsland doorgedrongen: in Holiday-Park loop je bijtje Maja en Wickie de Viking tegen het lijf. Maar het pretpark in Hassloch heeft ook twee bijzondere achtbanen: Expedition GeForce en Sky Scream.
 
In de Beierse plaats Günzburg ligt de Duitse vestiging van Legoland. Je kunt er op safari, een watergevecht houden met piraten en natuurlijk spelen met heel veel Lego.
 
Op de plek waar vroeger het Duitse Legoland gevestigd was, ligt nu Hansa-Park. In dit pretpark – dat direct aan zee ligt en de Hanzesteden als thema heeft – staan enkele gigantische achtbanen.
 
Bezoekers van Fort Fun voelen zich cowboy en indiaan. Het park in de heuvels van het Sauerland is ingericht als een Wild West-stadje, met een saloon en de stoomtrein Santa Fé Express. De achtbaan schiet door de Duivelsmijn en de bootjes varen over de wilde Rio Grande.
 
Erlebnispark Tripsdrill is een uniek park. Alle attracties zijn gethematiseerd naar de streek Zwaben waarin het pretpark ligt. Diverse traditionele gebruiken komen terug in de belevenissen in het attractiepark.
 
Op een voormalige bruinkoolmijn in Oost-Duitsland werd een compleet pretpark gebouwd: Belantis in Leipzig. Thema van het attractiepark zijn de landen rond de Middellandse Zee.
 
In Kalkar zou een grote kerncentrale komen. Het imposante gebouw staat er, maar de centrale werd nooit gebruikt. Nu is het een vrolijk pretpark, waar friet en ijs bij de entreeprijs zijn inbegrepen, net zoals het prachtige uitzicht over de Rijn.