De wereld van Walt Disney is de meest fantasierijke op aarde. In het sprookjesparadijs ten oosten van Parijs ontmoet je alle beroemde Disney-figuren, reis je door de wonderlijke wereld van Discoveryland en beleef je spannende avonturen in het Wilde Westen.
 
Walt Disney is groot geworden met zijn films. Die komen allemaal tot leven in Walt Disney Studios, een themapark helemaal gewijd aan de bekendste films van Disney en Pixar. Beleef spannende avonturen in de levengrote filmdecors van Ratatouille, Toy Story en Cars.
 
Futuroscope staat vol technologische attracties. Filmbeelden, robotarmen, simulatoren en interactieve spelletjes zorgen voor een heel innovatief en vernieuwend dagje uit.
 
Astérix en Obelix hielden dapper stand in hun kleine enclave even noordelijk van Parijs. Samen met de andere onoverwinnelijke Galliërs zorgen de twee striphelden ervoor dat alle bezoekers van Parc Astérix een onvergetelijke dag hebben.
 
Puy du Fou de heeft slechts één mechanische attractie: een carrousel. De rest van het themapark bestaat uit grote en kleinere historische shows.
 
Vanuit het vijftig meter hoge reuzenrad van Nigloland hebben bezoekers een fantastisch uitzicht over de groene Champagnestreek.
 
Walygator werd ooit gebouwd als een heel ambitieus pretpark. Het park heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen waarmaken, maar leuk is het er nog steeds.
 
Niet alleen Nederland en België hebben een Walibi, ook Frankrijk. Dat land heeft er zelfs twéé: Walibi Rhône-Alpes en Walibi Sud-Ouest.
 
Le Pal - in het hart van Frankrijk - is pretpark en dierentuin in één. Het park heeft een echte Franse sfeer.
 
Bagatelle is een groene oase vol attracties, niet alleen voor onverschrokken avonturiers, maar ook voor de minder dappere gasten.
 
De beroemde kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry heeft zijn eigen park: Le Parc du Petit Prince.